Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кращі IT-компанії України в 2017 році

У підсумковому минулорічному рейтингу найбільших українських IT-компаній, представленому DOU.ua, 4 компанії з першої п’ятірки мають офіси у Львові.

Українська індустрія інформаційних технологій стабільно росте. Найбільші гравці ринку суттєво збільшують свої прибутки та наймають нових працівників. А одна з компаній побила рекорди, перейшовши поріг в 5000 працівників.

За інформацією сайту DOU.ua лідером рейтингу стала команда EPAM — з липня по січень 2017 року кількість спеціалістів збільшилась на рекордних 700 людей. За весь рік компанія показала ріст в 900 людей, 600 з яких є технічними спеціалістами. За даними компанії,такий активний ріст викликаний новими проектами в сферах Digital Transformation та AI/Big Data.

Компанія SoftServe  за рік додала собі в штат 372 людей. Третя найбільша IT-компанія Luxoft виросла на 220 людей. На 4 місці рейтингу розмістилась компанія GlobalLogic, яка також показала рекордні показники зросту — за рік команда поповнилась 535 спеціалістами. В компанії пояснюють такий ріст з інтенсивним розвитком проектів в сферах мультмедіа, телеком, цифрової медицини та автомобільних технологій. До того ж, львівський офіс GlobalLogic нещодавно перетнув відмітку у 800 працівників.

На п’ятому місці розмістилась компанія Ciklum, показавши негативну динаміку — −37 працівників.

Лідером серед відносного приросту працівників стала компанія Intecracy Group, яка за друге півріччя 2017 року виросла на 57%. За словами представників компанії, такий ріст пов’язаний з активним розвитком власних продуктів — з’явились такі напрямки як бухгалтерія, платформа закупівель, цифрова екосистема, технології для розумних будинків та інше. Також компанії вдалось заключити контракти з міжнародними організаціями.

Не стоять на місці й українські стартапи. До недавнього рейтингу фінтех-команд від Forbes потрапили декілька стартапів, які мають українське коріння. В списку є європейський фінансовий стартап TransferWise, який спеціалізується на міжнародних грошових переказах. Компанія обслуговує більше двох мільйонів клієнтів, які переводять понад 1 млрд фунтів в місяць. Також сервіс працює і з українською гривнею, але поки що є тільки можливість отримання переказів. Один з перших офісів розробки TransferWise знаходиться в Черкасах. Його засновник Богдан Данилюк був першим програмістом цього стартапу і саме він написав початкову версію сервісу.

Також до списку потрапила латвійсько-українська компанія BitFury Group, яка була заснована в 2011 році латвійцем Валерієм Вавіловим (засновник EX.UA) та українцем Валерієм Небесним. Компанія виробляє обладнання та програмне забезпечення для майнінгу криптовалют, в тому числі і Bitcoin, а також працює над різноманітними blockchain-технологіями. Цей стартап заробляє майже 100 мільйонів доларів в рік.

Ці рейтинги ілюструють стрімкий вплив криптотехнологій на сучасні сфери фінансових послуг у всьому світі. Тільки в США ринкова капіталізація таких проектів складає більше 8,5 млрд доларів. А за 2017 рік по всьому світу в фінтех-стартапи було інвестовано більш ніж 27 млрд доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ