Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук про останній день Росії

Керівництво Російської Федерації чітко усвідомлює, що Україна є стратегічно важливою для них, саме тому і надалі намагатиметься тримати нас під контролем.

Про це перший президент України Леонід Кравчук сказав на прес-конференції в Укрінформі.

"У Кремлі добре розуміють, що не маючи під своїм стратегічним впливом Україну, вони не можуть вирішувати глобальні та внутрішні питання. Тому ці всі спроби "душити" України були, є і, я гадаю, будуть", - сказав Кравчук.

Він наголосив, що за всі 25 років незалежності нашої Батьківщини не пам’ятає жодного дня, коли наш "доброзичливий сусід" дійсно бажав усього найкращого Україні.

Перший президент наголосив, що українці мають намагатися якомога далі відійти від відносин з РФ. "Не відпустять нас - це треба знати, тому самі маємо від них відійти цивілізованим прозорим шляхом", - сказав він.

На думку Кравчука, у кількох сферах зробити це вдалося. Йдеться про відокремлення енергетичне, організаційно-політичне, матеріальне. "Залишилися деякі сімейно-побутові історично-національні моменти, які ще зв’язують деякі регіони нашої Батьківщини з Росією, але це поступово зменшується", - додав він.

Прокоментував Кравчук і розмови щодо відновлення Радянського Союзу. На його думку, створити його таким, як раніше, не вдасться. Але варто пильно слідкувати за кроками керівництва РФ щодо об’єднання у будь-якій формі. Навіть в Україні є люди та політичні сили, яким легше вступити у союз із РФ, ніж намагатися будувати свою незалежну та самостійну державу європейського зразка.

"Ми вплинути на бажання Росії відновити Радянський Союз, а може й царську імперію не можемо безпосередньо, але ми кажемо: якщо в Кремлі комусь прийде божевільна ідея підкорити собі Україну - це буде останній день життя Росії", - підкреслив він.

По-перше, запевнив Кравчук, Україна не здасться. По-друге, переконаний він, Росії не вистачить сил утримувати таку велику державу. "По-третє, увесь світ Росію ізолює санкціями", - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ