Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кравчук: Це новий виток гібридної війни

Заява російських спецслужб про запобігання терактам в Криму і позиція президента Росії Володимира Путіна викликають тривогу у першого президента України Леоніда Кравчука.

Про це він заявив в коментарі виданню "ГОРДОН".

"Складається враження, що Росія накопичує запас фактів, які за потреби можна було б використовувати в агресивних цілях. Це новий виток гібридної війни. І я відчуваю тривогу, тому що не виключений варіант зростання напруженості, а вчорашні події можуть стати причиною для будь-яких дій з російської сторони. Особливо зважаючи на те, що Путін пообіцяв відповідь "великого масштабу", - зазначив Кравчук.

На його думку, українська сторона коректно відповіла на всі звинувачення РФ.

"Ніяких дій, про які заявляють російські влади, з боку України не було. Київ на всі звинувачення відповів дуже коректно, виважено і аргументовано, давши зрозуміти, що це все придумані Росією факти з метою загострення ситуації", - підкреслив екс-президент.

Він вважає, що в Кремлі не хочуть мирного святкування українцями 25 річниці Незалежності країни.

"Путіну дуже не хотілося, щоб 25-річчя Незалежності України та всі заходи в цей день пройшли спокійно. Він - автор філософії про те, що українська держава нібито є "неприродним утворенням". Однак при всіх складнощах, десь допускаючи помилки, десь домагаючись успіхів, незважаючи ні на що, Україна продовжує робити кроки по зміцненню своєї незалежності ", - зазначив Кравчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ