Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Купити термошкарпетки – які вибрати?

Кожна з ваших ніг щільно покрита приблизно 250 000 екзокринних потових залоз, що робить ноги одним з найспітніліших місць на вашому тілі.

Тканини з високими експлуатаційними характеристиками допомагають поглинати і розсіювати всю цю вологу. Але для того щоб обрати найкращі термошкарпетки, котрі будуть максимально ефективними у вашій діяльності, потрібно більш детальніше розібратися в цьому питанні.

Термошкарпетки купити – який вибрати матеріал?

На ринку наразі великий попит на шкарпетки, а саме з термо ефектом. Виробники використовують різноманітні матеріали, які допомагають отримати бажаний результат. Ось деякі з них, та переваги які надають виробу:

  • Мериносова вовна. Тонкі, не сверблячі волокна мериносової вовни практично замінили колючі термошкарпетки з рваної вовни, що використовувалися в попередніх поколіннях. Їх найбільшою перевагою є те, що вони є термостатичними (регулюючими температуру), тому Вашим ногам буде комфортно в широкому діапазоні температур. Шерсть може поглинати до 30% своєї ваги у воді, що допомагає ногам залишатися сухими в більшості умов. До плюсів можна віднести — зручні в прохолодних або теплих умовах, вбирає і відводить вологу, пом'якшує, не свербить, як рвана шерсть. Є такі мінуси - сохне трохи повільніше, ніж синтетика, дорожче. 
  • Синтетика. Кілька матеріалів часто комбінуються або використовуються в окремих областях носка для більшого комфорту і посадки. Нейлон і лайкра, спандекс допомагають шкарпеткам підтримувати свою форму, забезпечують щільну посадку і, в деяких стилях шкарпеток, забезпечують підтримку зводу стопи. Поліестер, акрил і поліпропілен — це волокна, які відводять вологу, зберігаючи ноги сухими і запобігаючи мозолі. До переваг можна віднести - міцні, швидко сохнуть, добре вбирають вологу. Мінуси - менш комфортні в спеку, теплоізоляція погіршується при намоканні. 
  • Шовк. Природний ізолятор використовується в деяких підкладкових шкарпетках. Він вбирає вологу і створює гладку текстуру на шкірі. Легкий, вбирає вологу, приємний на дотик. 
  • Бавовна не рекомендується для активного використання. Проблема з шкарпетками з 100% бавовни полягає в тому, що вони вбирають піт, швидко насичуються і повільно сохнуть.

Термошкарпетки ціна – чому приділити увагу?

Термошкарпетки Україна мають різні якості та переваги. Перед тим як купляти виріб акцентуйте увагу на деяких моментах:

  • Наявність прокладки. Шукайте прокладку на п'яті та подушечці стопи для амортизації та захисту. Переконайтеся, що кількість підкладки не робить ваше взуття занадто тісним. Прокладка створюється або шляхом збільшення щільності переплетення в цих областях, або, в деяких випадках, шляхом вплетення в ці області зносостійких матеріалів, таких як акрил. Ця додаткова прокладка може стати справжнім порятунком для ніг у важких поїздках по пересіченій місцевості. 
  • Зміцнення склепіння стопи. Деякі термошкарпетки мають більш щільне, посилене плетіння для поліпшення підтримки. Це в першу чергу корисно, якщо у вас високі склепіння стопи, але може бути корисно і тим, у кого нормальне або плоскостопість. Без належної підтримки можуть викликати біль у нозі або навіть підошовний фасциит, який може викликати сильний біль у п'ятах. Однак майте на увазі, що ваше взуття є ключовим фактором для підтримки. 
  • Висота. У багатьох випадках це просто особисті або стильні переваги. Проте, термошкарпетки забезпечують захист від стирання ваших черевиків, тому ми рекомендуємо носити шкарпетки високі, якщо ви носите чоботи із середнім або високим вирізом. 
  • Розмір. Коли будете приміряти шкарпетки, зверніть увагу на те, як вони сидять на миску і п'яті. Правильна довжина - головний критерій. Якщо носок занадто довгий, він буде стягуватися на пальцях ніг. Якщо він буде занадто коротким, носок буде ковзати у взутті і буде тиснути. Термошкарпетки з товстою підкладкою приміряйте з взуттям, щоб переконатися, що вони зручно сидять, але не надто тіснять взуття.

Якщо ви будете враховувати всі поради, то оберете для себе найкращі та ефективні варіанти термоодягу, який прослужить для вас тривалий час.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ