Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кузьмак (НРУ) обійшов Рущишина (Голос) в рейтингу кандидатів на голову Львівської ОТГ

Згідно з результатами опитування, проведеного УФ «Громадська думка», на вибори 25 жовтня мають намір прийти майже 75% виборців.

Якби вибори на посаду голови Львівської ОТГ відбулись наступної неділі, то найбільшу підтримку отримав би Андрій Садовий (32,1%). Олег Синютка опинився би на другому місці з підтримкою 16,5% громадян. 14,6% виборців готові проголосувати за Руслана Кошулинського. Наступним у рейтингу кандидатів на посаду міського голови є Ігор Зінкевич - за нього готові віддати свої голоси 9,3% опитаних. Володимир Гірняк та Ігор Васюник мають мінімальну різницю в рівні підтримки – 4,2% та 4,7% відповідно. Рейтинг замикають дебютанти мерських перегонів – Ігор Кузьмак та Ярослав Рущишин. Окрім того, ще 11,2% громадян не визначились зі своїм вибором.

Якби вибори до місцевих рад відбулись наступного тижня, то найбільшу підтримку серед тих, хто прийде на виборчі дільниці 25 жовтня у Львові, отримала б партія «Європейська Солідарність». За неї голоси віддала би майже 29% львів’ян. Меншим авторитетом серед мешканців міста користується політична партія Об’єднання “Самопомiч” - 16% підтримки громадян та політична партія «Варта» яка може розраховувати на підтримку майже 9% виборців. За ВО «Свобода» проголосувало би 6% мешканців Львівської ОТГ. Такі партії як ВО «Батьківщина» та «Голос» можуть розраховувати на трохи більше ніж 5% підтримки виборців. Близькими до подолання прохідного бар’єру в місті Львові є такі партії як Громадянська позиція (4,8%), «Слуга Народу» (3,4%) та Українська Галицька партія (3,3%). За Народний Рух України готові голосувати 2,5% мешканців Львівської ОТГ, за політичну партію «Сила і честь» - 2,2%. На сьогодні 11,6% опитаних не визначились, за яку партію голосуватимуть на виборах до ради Львівської ОТГ, які відбудуться 25 жовтня цього року.

На початок вересня серед відомих національних політиків найбільшу довіру серед мешканців Львівської ОТГ отримали П. Порошенко (45,1%), А. Гриценко (28,4%) та О. Тягнибок (20,2%).

Водночас лідерами серед тих, кому не довіряють стали Д. Шмигаль (73% недовіри), Ю. Тимошенко (66,7% недовіри) та В. Зеленський (63,5% недовіри). Лідер партії «Голос» Кіра Рудик має дуже високий відсоток не визначених щодо довіри їй, що може свідчити про низький рівень впізнаваності. 

Оцінюючи ситуацію, що склалася напередодні виборів, 45% мешканців Львівської ОТГ називають головною проблемою затори. Корупцію в органах влади як основну проблему вказало – 28,4%. Також 20,6% ще не визначились зі своєю оцінкою щодо головної проблеми ОТГ (багато проблем), а майже 6% опитаних стверджують, що найболючіша проблема Львівської ОТГ – робота громадського транспорту.

Терміни проведення польового етапу дослідження — 5-15 вересня 2020 року. Генеральною сукупністю дослідження було населення Львівської ОТГ віком від 18 років і старші. Обсяг вибіркової сукупності становив 800 респондентів. Метод дослідження – особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником. Вибірка – багатоступенева, стратифікована з використанням випадкового відбору респондентів на останньому щаблі. Квотами у вибірці були – вік та стать. Помилка репрезентативності дослідження становить +/- 2,3 %.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ