Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кузьмука, Порошенка та Куп’янського поміняли на Єжеля, Грищенка та Могильова в останній момент, – Гриценко

«У підходах Януковича до кадрової політики є серйозні вади», – вважає голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко. Таку думку він висловив в інтерв’ю «Главреду».

 

На переконання Гриценка, рішення президента призначити ту чи іншу особу на посаду міністра оборони чи закордонних справ визначав не фаховий рівень людини, а кон’юнктурні впливи. «Йдеться про двох «президентських» міністрів, і якщо ти знаєш, чого від них вимагати, то їхні імена повинен назвати, навіть якщо розбудять серед ночі, а не визначатися в останню хвилину», - вважає голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.Він розповів, що майже в останню хвилину були прийняті рішення про призначення Єжеля, Грищенка та Могильова замість Кузьмука, Порошенка та Куп’янського, подання на яких були роздані напередодні народним депутатам.«З Олександром Кузьмуком вийшло негарно. Він був членом опозиційного уряду Януковича.

 

У депутатів з фракції Партії регіонів, з ким я спілкувався, не було жодного сумніву в тому, що на посаду міністра оборони буде внесено кандидатуру саме Кузьмука. Більше того, депутатам зранку роздали документи на його призначення. Але в останній момент Янукович прийняв інше рішення і, наскільки мені відомо, без жодних пояснень, навіть без дзвінка Кузьмуку. Я вважаю таке ставлення до людей неетичним», – зазначив Гриценко.

 

За його словами, аналогічна ситуація і з Петром Порошенком: роздали документи на його призначення в МЗС, але в останній момент на розгляд парламенту був внесений Костянтин Грищенко.

 

«Була невизначеність і з міністром внутрішніх справ: напередодні підготували подання на генерала Куп’янського, який очолює управління МВС у Донецькій області, а наступного дня призначили генерала Могильова. Незадовго до голосування змінили також прізвища міністра Кабінету міністрів, міністра транспорту та зв’язку», - наголосив голова Комітету ВР з питань нацбезпеки і оборони.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ