Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ фіксує перші порушення на виборах

У більшості регіонів України спостерігачі КВУ зафіксували на дільницях присутність осіб із символікою одного з кандидатів.

Ці особи є спостерігачами від кандидата і мають на одязі бейджи із написом, що може сприйматися виборцями як агітаційний. КВУ зазначає, що агітація в приміщенні виборчих дільниць заборонена.

У Херсонській області в ТВО 185 члени однієї з ДВК зіпсували бюлетені, поставивши навпроти одного з кандидатів штамп «вибув». Члени комісії зазначили, що побачили по телевізору заяву О. Мороза про зняття з виборів, а тому помилково проставили штамп «вибув» навпроти його прізвища. Печатку вибув комісія знайшла в документах ДВК, що працювала на попередніх виборах. Як результат - комісія не розпочала зранку свою роботу. Очікують нові бюлетені з ЦВК. При цьому вже є виборці, які не змогли проголосувати. Особливо драматична історія подружжя, яке зранку планувало проголосувати та їхати у відпустку. Через затримки в роботі вони не проголосували.

У Скадовську члени однієї з ДВК самі визначили, які з кандидатів є технічними, а які потребують голосів виборців та відклали в сторону плакати технічних кандидатів та розвісили всіх інших. Цікаво, що представники цих кандидатів в ДВК не заперечували проти такого рішення.

У Миколаївській області (округ №128, дільниця 480830) о 08:07 комісія ще не закінчила ранкове підготовче засідання, не було вкинуто контрольні листи в скриньки для голосування, але при цьому дільницю відкрили для виборців. Коли комісія ще підписувала контрольні талони, вже було розпочато видачу бюлетенів для голосування. Частина виборців проголосували і чекали завершення процедур із заповненими бюлетенями.

На цього ж окрузі дільниця №480868 не відкрилася вчасно через відсутність кворуму. ОВК №128 було прийнято рішення про дострокове припинення повноважень члена комісії та призначення нового.

На Закарпатті в приміщенні однієї з дільниць на пеньку на відкритому місці поставлено сокиру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ