Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ оприлюднив результати спостереження за виборами на Львівщині

Комітет виборців України розповів про результати спостереження за виборами на Львівщині.

"Як ми знаємо Львівська міська виборча комісія, так само Львівська обласна виборча комісія знаходились на Арені Львів. Це була новація цих виборів, для покращення логістики звезення та прийому бюлетенів від дільничних комісій", - розповіла Соломія Саврук, голова правління ЛГО "Комітет виборців України".

Також вона розповіла, що не вдалось уникнути на цих виборах низки процедурних порушень. "Наші спостерігачі фіксували випадки заповнення уточнених бюлетенів на Арені Львів. Також були випадки коли протоколи здавались у не заклеєних конвертах", - зазначила Соломія Саврук.

Окрім того було зафіксовано факт, коли ближче до ранку Львівська міська виборча комісія почала приймати протоколи про підрахунок голосів паралельно. "Такий факт свідчить про недостатню компетентність членів комісії, а також про недостатньо врегульовані норми в законодавстві", - наголосила Соломія Саврук.

Також за словами представників КВУ необхідно внести зміни в законодавство щодо дня тиші, та врегулювати питання непрямої агітації.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ