Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

КВУ повідомляє про підкуп виборців у Рівному і Хмельницькому

Фото КВУ
Фото КВУ
Фото КВУ
Фото КВУ
Фото КВУ
Фото КВУ
1/3
Спостерігачі Комітету виборців України зафіксували факти непрямого підкупу виборців у Рівному та Хмельницькому. Про це повідомили 9 жовтня у пресслужбі КВУ.

Так, у Рівному на Майдані Незалежності відбувається роздача цукерок в обмін на політичну макулатуру. Біля намета, виконаного в стилістиці партії ʺПеремога Пальчевськогоʺ, розміщено три смітники з написами ʺПолітичне сміттяʺ, виконані в кольоровій агітаційній стилістиці партій: ʺЗа майбутнєʺ, ʺЄвропейська солідарністьʺ, ʺСлуга народуʺ. Додається фото намета, зроблене спостерігачами КВУ 9 жовтня. За даними спостерігачів участь в роздачі цукерок, зокрема, для дітей-ромів брав керівник обласної організації партії ʺПеремога Пальчевськогоʺ. На агітаційному наметі розміщено напис: ʺМіняємо кілограм політичного сміття на кілограм цукерок! Прибери політичне сміття – буде як ГЕРМАНіяʺ. Кандидатом від політичної партії ʺПеремога Пальчевськогоʺ на виборах міського голови Рівного є Віталій Герман.

Також спостерігачі КВУ зафіксували підкуп виборців у Хмельницькому. Так, виборцями одного з округів міста роздавали продуктові набори (вул . Кам’янецька , район Ружична). До набору входили крупи, олія, борошно. Разом із продуктами харчування виборцям надавали агітаційну листівку із зображенням кандидата Олега Певнєва та логотипом політичної партії ʺЗа майбутнєʺ. На листівці розміщено напис: ʺЯ тут живу. Я за майбутнє успішного міста. Олег Певнєвʺ.

За оцінкою КВУ такі дії мають ознаки підкупу виборців. КВУ нагадує, що відповідно до ч. 6 ст. 57 Виборчого кодексу України забороняється проведення передвиборної агітації або надання виборцям продуктів харчування, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата (кандидатів), партію (місцеву організацію партії) або згадуванням імені кандидата, назви партії (місцевої організації партії), символіки партії. За такі дії передбачена кримінальна відповідальність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ