Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Ланьо залишив Україну вчора, міліція була в бойовій готовності, але не запобігла конфлікту, - ЗМІ

Народний депутат України, екс-"регіонал", а нині член парламентської групи "Вибір народу" Михайло Ланьо ввечері п'ятниці, 10 липня, близько 21-22 години покинув територію України.

Про це повідомляють джерела Закарпаття онлайн у правоохоронних органах.

Швидше всього, він вирушив у напрямку Австрії через Угорщину.

Підтвердити або заперечити цю інформацію мали б у Державній прикордонній службі України, яка відстежує в'їзд в Україну і виїзд за допомогою системи "Гарт".

При цьому М.Ланьо з самого початку мав взяти участь у призначених на 12.00 в спорткомплексі "Антарес" переговорах, які потім стали початком масштабного збройного конфлікту в Мукачевому за участі кримінальних елементів з оточення М.Ланя (Блюка), "Правого сектора" та міліції під керівництвом С.Шаранича.

При цьому, як уже інформувало Закарпаття онлайн, керівництво закарпатських правоохоронців було попереджене про майбутній конфлікт, більше того, щонайменше з ранку сьогоднішнього дня частина підрозділів перебували у стані бойової готовності. Відповіді на питання, чому міліція не запобігла конфлікту, зупинивши озброєних бійців "Правого сектора" на під'їзді до Мукачева, а також допустила, що озброєний криміналітет з оточення М.Ланя чекав в спорткомплексі "Антарес", наразі немає.

Як наслідок, у Мукачевому відбулося масштабне збройне зіткнення, в якому є понад десять поранених і щонайменше троє вбитих, а також підірвані ймовірно з гранатомета міліцейські авто.

Зараз конфлікт триває і оточені бійці "Правого сектора" тримають оборону в районі села Лавки.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ