Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лавров в Мюнхені знову звинуватив Україну в "керченських провокаціях"

Голова МЗС РФ Сергєй Лавров використав майданчик Мюнхенської конференції з питань безпеки для того, щоб вчергове звинуватити Україну в "провокаціях" біля Керченської протоки.

Про це він заявив під час дискусії в рамках конференції в суботу, повідомляє "Європейська правда".

"Якщо ви згадаєте інцидент з українськими військовими кораблями, це була провокація. Порошенку вона була необхідна для своїх власних цілей, щоб запустити свою власну президентську кампанію належним чином", - заявив російський міністр закордонних справ.

Він зауважив, що у вересні минулого року два "цивільні українські судна" пройшли через Керченську протоку в Азовське море "без жодних проблем, бо вони виконували інструкції з безпеки". "Але в листопаді вони вирішили влаштувати скандал і вони його влаштували", - сказав Лавров.

Окремо він зазначив, що Росія не має нічого проти європейських регіональних ініцатив і зі свого боку закликає Брюссель "поважати" регіональні ініціативи, що діють у Чорноморському регіоні.

25 листопада 2018 року у Чорному морі поблизу Керчі в анексованому Криму прикордонні катери ФСБ РФ протаранили та відкрили вогонь на ураження по корабельній групі ВМС України.

Росіяни захопили 2 українських катери, 1 буксир та 24 українських військовослужбовців.  Троє з українських моряків зазнали поранень. 

Напад стався у нейтральних водах, Україна навела докази цього. Але усіх затриманих моряків та співробітників СБУ, які були на борту, арештували на 2 місяці за звинуваченням у порушенні кордону РФ.

Президент України Петро Порошенко через цей акт агресії Росії запровадив воєнний стан з 26 листопада до 26 грудня – на підставі рішення РНБО і з дозволу Верховної Ради. Воєнний стан поширювався на 10 областей України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ