Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Леся Українка, Заріцька та ЗСУ – найпопулярніші запити у Wikipedia

Ми продовжуємо аналіз трендів в українському сегменті онлайн-енциклопедії Wikipedia. Сьогодні ми розповімо, які статті в Україні читали найбільше минулого тижня.

На першому місці відома всім Олександра Заріцька, солістка гурту KAZKA. Цього тижня YouTube назвав кліп на пісню «Плакала» найпопулярнішим роликом в Україні у 2018. Відео переглянули понад 71 млн користувачів. Сторінку Заріцької у Wiki читали в середньому по 2,2 тис. раз на добу. 

На другій сходинці рейтингу стаття про День Збройних сили України. Минулого тижня, 6 грудня, в країні відзначали це свято. Воно започатковане у 1993 році постановою Верховної Ради. Статтю про День ЗСУ читали трохи більше 2 тис. разів на добу. 

Далі – сторінка присвячена письменниці Лесі Українці. Її місце в топі можна пояснити ростом інтересу до майбутнього фільму грузинської режисерки «Леся Українка. Узлісся». Нещодавно повідомлялось, що роль письменниці виконає Дар’я Полуніна. Стаття «Леся Українка» зібрала 1,8 тис. переглядів на добу. 

Слідом йде Іван Франко. Нас дуже здивувало, що цього разу обійшлось без Тараса Шевченка. «Каменяр» із 1,7 тис. переглядами на четвертому місці. 

Замикає рейтинг стаття про Збройні сили України. Як ми зазначали вище, минулого тижня в Україні відзначали День ЗСУ. Про нашу армію читали по 1,5 разів на добу.

Окрім того, українців цікавили ще такі статті: «День святого Миколая», «Введення в Храм Пресвятої Діви Марії», «Воронченко Ігор Олександрович», «Нептун (крилата ракета)».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ