Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Левів львівської Ратуші одягнули у вишиванки

Сьогодні, 17 травня, — Всесвітній День Вишиванки. З цієї нагоди левів — «охоронців» Ратуші вдягнули у вишиванки, повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

Нагадаємо, учора вишитий однострій «одягнули» скульптури Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани, що розташовані на пл. Ринок. Також на фасаді Ратуші вивісили тематичний банер. До церемонії одягання левів у вишиванки долучився народний художній колектив «Серпанок» Львівського центру творчості для дітей та юнацтва Галичини, який додав яскравих барв ці події.

«Сьогодні ми вже третій рік поспіль одягаємо наших левів — «охоронців» Ратуші у вишиванки. Також ми одягнули наші фігури на фонтанах. До цієї акції вже традиційно долучилась торгова марка «Скиба», яка щорічно підтримує цю львівську традицію.

Ці вишиванки маючи чимало символів, зокрема символи землі, символ засіяного поля, символ сонця, також є вишитий елемент хреста, який символізує оберіг для дому і вишивається на щастя. Такий орнамент найчастіше притаманний вишиванкам Гуцульщини.

До дійства долучився народний художній колектив «Серпанок» Львівського центру творчості для дітей та юнацтва Галичини. Ми запросили їх, щоб вони трошки додали яскравих барв сьогоднішньому дню з нагоди Всесвітнього Дня Вишиванки", — розповіла Марія Пилипчук, в.о. начальника управління внутрішньої політики ЛМР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ