Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лідер кримських татар Джемільов відмовився від місця у п'ятірці Партії регіонів

Главі Меджлісу Мустафі Джемільову пропонували місце в п'ятірці Партії регіонів. Під час подібної пропозиції напередодні другого туру президентських виборів Азаров побіцяв Джемільову забрати Могильова подалі від Криму. Про це він розповів в інтерв'ю «Главкому».

«Пропонували ще на попередніх виборах у 2007 році! Коли ми йшли з «Нашою Україною», від керівництва Партії регіонів була пропозиція подвоїти наше представництво. А мені, як голові Меджлісу, пропонували місце в п'ятірці Партії регіонів, - зазначив Джемілєв. - Передбачалося, що в списку НУНС ми пройдемо удвох - я і Рефат Чубаров. Хоча він так і не пройшов до парламенту. Але якщо тоді ми планували потрапити в Раду лише удвох, то регіонали гарантували нам чотири прохідних місця у списку, а мені - в п'ятірці».

При цьому, за словами Джемілєва, тоді він відмовився від пропозиції регіоналів і відповів, що
«в нас є свої принципи ", такої ж позиції дотримується і тепер. «Якщо б навіть нам знову запропонували таке, я не уявляю, щоб Національний з'їзд кримських татар підтримав таку ідею. А тільки він має право вирішити таке питання», - додав глава Меджлісу.

Також він розповів, що подібні пропозиції надходили від Партії регіонів і  порівняно недавно:
«Перед другим туром президентських виборів у мене була розмова з Азаровим. Він пропонував кримським татарам у другому турі підтримати Віктора Януковича. Казав, що Янукович все одно виграє з перевагою мало не в 10-15%, тому нема сенсу підтримувати Тимошенко».

«Я йому (Азарову. - Ред.) навів один приклад. Ви уявляєте нормального кримського татарина, який голосує за партію, на чолі якої в Криму стоїть людина, яка повністю виправдовує депортацію кримських татар, а також говорить, що з приходом до влади очистить кримські держструктури від кримських татар, - заявив я Азарову. - Адже Могильов публічно про це говорив. Азаров на це пообіцяв, що в разі підтримки Віктор Федорович прибере Могильова від Криму подалі», - зазначив Джемілєв і додав: «Його судити треба було за його висловлювання ...! Ось зробили його міністром, називається «подалі».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ