Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Лісова служба США відвідала зону відчуження

Лісова служба США ознайомилася зі станом створення координаційного центру з реагування на надзвичайні ситуації у зоні відчуження. Про це повідомили на Facebook-сторінці Державного агентства України з управління зоною відчуження.
Лісова служба США відвідала зону відчуження. Фото: ДАЗВ

Представники посольства та Лісової служби США спільно з керівництвом ДАЗВ відвідали основні локації протипожежної безпеки та реагування на надзвичайні ситуації у зоні відчуження. Зокрема, вони ознайомилися зі станом створення міжвідомчого координаційного центру, який проектується у зоні відчуження за зразком американського Національного міжвідомчого центру із запобігання та безпечного гасіння пожеж США, та оглянули нещодавно передану пожежникам гуманітарну допомогу.

ʺСтворення такого міжвідомчого координаційного центру за успішним зразком США – це одне з пріоритетних завдань протипожежної безпеки зони відчуження. Центр дозволяє спростити комунікацію між усіма задіяними у ліквідації надзвичайних ситуацій підрозділами і, відповідно, пришвидчити реагування на загоряння. Час, який проходить між повідомленням про пожежу і появою перших рятувальників на місці загоряння, зазвичай є вирішальним показникомʺ, – зазначає Голова ДАЗВ Віталій Петрук.

Представники Лісової служби відмітили значний прогрес України в процесі створення Центру і запевнили керівництво Агентства у готовності поглиблювати співпрацю щодо посилення протипожежної безпеки зони відчуження.

Державне агентство України з управління зоною відчуження

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ