Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛНУ ім. І.Франка спільно із Львівським ІТ Кластером запускають нові програми

Серед львівських ВНЗ вже стає тенденцією робити свої програми навчання сучаснішими або створювати цілком нові, щоб відповідати вимогам часу. За сприяння Львівського ІТ Кластеру, на факультеті електроніки та комп’ютерних технологій з вересня стартують чотири нові програми навчання. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нові програми об’єднані однією назвою Data Science&Intelligent Systems. Саме цю програму абітурієнти можуть обирати з першого курсу, а вже на другому курсі – окремий напрямок з чотирьох: Machine Learning&Artificial Intelligence, Data Analysis, Internet of Things та Smart Solutions&Intelligent Systems.

Основною метою нових програм є підготувати спеціалістів з Інформаційних Технологій, згідно з новими вимогами ринку праці, розповідає в.о. завідувача кафедри системного проектування Факультету електроніки та компютерних технологій ЛНУ ім. І.Франка Роман Шувар.

Програми навчання поділені на три блоки: перший – фундаментальний, до якого входять базові предмети такі: математика чи програмування. До другого блоку входять вже більш вузькоспеціалізовані предмети згідно з напрямком навчання. А до третього більш комунікаційні – командна робота, презентаційні навики тощо, якраз те, чого часто не вистачає ІТ-фахівцям на сучасному ринку праці.

Над розробкою програми спільно працюють професори та викладачі Львівського Університету та фахівці ІТ-індустрії, зокрема працівники компаній PLVision, Global Logic, Epam та SoftServe. У планах, за фінансування ІТ Кластеру та ІТ-компаній, створити на базі програм нову навчальну лабораторію.

«Запущені програми в державних ВНЗ є лише першим кроком в наближенні освіти до потреб ринку. Змінюється ідеологія навчання: замість зубріння і навчання “так треба для екзамену” студентам пропонується творити власні проекти, а досвідчені ІТ фахівці стають їхніми помічниками та менторами. ІТ галузь потребує інноваторів – тих, хто мислитиме нестандартно, буде готовий ризикувати в реалізації нових продуктів, а також фахівців, які зможуть влитись в поточні проекти і без потреби вивчати базові речі», – розповідає керівник освітнього напрямку ІТ Кластеру, Solution Architect компанії SoftServe Зеновій Верес.

Студенти навчатимуться розробляти комп’ютерні системи, які розпізнаватимуть людську мову; автопілоти для авто та літаків; моделі, які прийматимуть рішення, які товари чи послуги пропонувати клієнтові, враховуючи його вподобання; будувати системи, які будуть інтелектом для комп’ютерних ігор і самі в реальному часі навчатимуться на своїх помилках; аналізуючи велику кількість даних, створюватимуть моделі, які будуть здатні ідентифікувати онлайн-шахрайство тощо.

Нагадаємо, що минулого року Lviv IT Cluster спільно з ІТ-компаніями та академіками запустили першу інноваційну програму Інтернет речей в Національному Університеті Львівська Політехніка, з вересня цього року там також починає діяти програма Системи штучного інтелекту.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ