Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ЛОДА вперше зацікавилася сміттєзвалищем в Грибовичах, - Бабак

ЛОДА вперше зацікавилася сміттєзвалищем в Грибовичах. Про це 23 січня розповів заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак під час брифінгу.
Фото: Олена Ляхович, Гал-інфо

"Мене повідомили про те, що сьогодні під час прес-конференції директора департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА була озвучена пропозиція передати Грибовицький полігон в управління обласній адміністрації, щоб вони навели там порядок.

Ось лист від ЛОДА від 22 червня 2017 року, з якого все почалось. Тут зазначений вичерпний перелік об’єктів для передачі в управління ЛОДА. У ньому про Грибовицький полігон нічого не йдеться.

Нами постійно проводяться роботи на звалищі. Спільно з ДСНС ще влітку ми змонтували та закопали два резервуари з водою по 75 куб. м. Це дозволяє у разі загоряння забезпечити пожежників додатковим водним ресурсом. Також ми встановили додаткові протипожежні щити та інший пожежний інвентар. Усі ці заходи підвищують пожежну безпеку сміттєзвалища.

За пропозицією французької компанії «Еджіс» був оголошений конкурс на будівництво 18 пілотних свердловин. Їх зроблять для того, щоб оцінити кількість біогазу. Це дозволить в подальшому закласти у проект план повної дегазації полігону. Вже є переможець цього проекту, але наразі витримується термін для ймовірного оскарження. Станом на сьогодні вже майже готовий проект першочергових невідкладних заходів на ділянці там, де відбувся зсув. Його реалізація допоможе зупинити витік фільтратів.

Щомісяця ми проводимо дослідження спільно з Львівською політехнікою щодо того, чи рухаються схили полігону. Відповідні висновки перевірок ми маємо у вигляді офіційного документа. Робота йде планова, це об’єкт підвищеної небезпеки, де можна виконувати роботи тільки по проекту ліцензованої організації і ми використовуємо всі пропозиції, які дають нам французькі фахівці. Також ці пропозиції вони надають проектним організаціям, зокрема «Гірхімпрому», який виконує проект по рекультивації полігону», - зазначив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак.", - зокрема зазначив Сергій Бабак.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ