Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Лукашенко виступив на заводі перед протестувальниками

На Мінський завод колісних тягачів (МЗКТ) прибув Олександр Лукашенко.

Зазначається, що він прилетів на гелікоптері. Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на телеграм-канал TUT.by.

Тим часом до підприємств стягуються працівники інших заводів, серед них «Мінського тракторного заводу» і «Мінського електротехнічного заводу».

Також телеграм-канал NEXTA Liveповідомляє про те, що величезна колона людей прямує до МЗКТ.

За деякими даними кількість людей у колоні досягає 10 тис. осіб. Колона протестувальників скандує «Уходи» і «Жыве Беларусь».

Як пише БЕЛТА, Лукашенко прокоментував заклики до страйків на підприємствах. "Я знаю, незважаючи на те, що деякі бродять. Ну, 150 на якомусь підприємстві, навіть 200 (людей - ред.) погоду не роблять, по-перше. По-друге, потрібно розуміти, що "поганий" президент тримав зайву чисельність, щоб людей не викидали на вулицю. Виходити потрібно з цього. Хто хоче працювати, хай працює. Не хочуть працювати, що ж, ми їх не змусимо", - прокоментував Лукашенко.

Раніше на Телеграм-каналі NEXT Live з'явилося повідомлення про те, що в Білорусі з 17 серпня оголошується загальнонаціональний страйк "до дотримання вимог народу".

До страйку приєдналися різні підприємства Білорусі. Про свої наміри заявили в тому числі промислові гіганти - «Білоруськалій», «Нафтан», МЗКТ, МТЗ, БМЗ. Також страйкують співробітники «Белтелерадіокомпанії».

Серед вимог - призупинити насильство з боку силовиків і притягнути до відповідальності винних, складення повноважень Лукашенка, визнання виборів нелегітимними і призначення нових, звільнення політв'язнів. Влада не поспішає йти на поступки. У цій ситуації працівники підприємств заявляють, що відстоюватимуть свої громадянські права через страйки й акції солідарності.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ