Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Луценко каже, що обшуки в Одесі не мають політичної складової

Луценко каже, що обшуки в Одесі не мають політичної складової, - Українська правда.

Генпрокурор Юрій Луценко вважає, що обшуки у кабінеті і будинку помічника-радника губернатора Одеської області, екс-генконсула Грузії Теймураза Нішніанідзе у будівлі Одеської ОДА, а також за місцем реєстрації фонду "На благо Одеси" є законними.

Про це він заявив після того, як заслухав доповідь керівників слідчого підрозділу, цитує прес-служба ГПУ.

Луценко повідомив, що слідчі дії проводилися за запитами народних депутатів щодо перевірки діяльності низки благодійних фондів, зокрема, і Фонду "На благо Одеси".

"Вищезазначений Фонд потрапив під увагу правоохоронців через те, що екс-Генконсул Грузії в Україні Теймураз Нішніанідзе отримав відшкодування ПДВ на суму близько 20 мільйонів гривень. В ході обшуків було вилучено достатньо інформації, яка буде використана слідчими СБУ та ГПУ в рамках вищезазначеної справи, а також при розгляді справ про неправомірні дії посадовців в нинішній час", - сказано у повідомленні відомства.

Також Луценко зазначив, що під час проведення слідчих дій "з боку правоохоронних та наглядових органів незаконних дій не здійснювалося" - обшуки проводилися на законних підставах.

"До самого голови Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі запитань у слідчих не було. Вищезазначені слідчі дії в Одесі не мали жодної політичної складової", - повідомили у ГПУ.

Луценко сказав, що перевірки діяльності низки благодійних фондів на території України будуть проведені найближчим часом.

Як відомо, в четвер, 26 травня, працівники СБУ та Генпрокуратури розпочали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Також, за даними ЗМІ, обшуки відбулися за місцем проживання радника голови Одеської ОДА - екс-генконсула Грузії Тимура Нішніанідзе. Заходи відбуваються у рамках кримінальної справи про незаконне відшкодування ПДВ.

Обшуки відбуваються у зв'язку з розслідуванням кримінальної справи за фактом незаконних операцій із відшкодування ПДВ посадовими особами Генерального консульства Грузії в Україні у 2012-2013 роках.

Раніше голова ОДА Міхеіл Саакашвілі висловив сумнів, що слідчі заходи були ініційовані лише на рівні правоохоронних органів Одеської області.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ