Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

"Луцькводоканал" хоче позичити за кордоном 8 млн євро

КП "Луцькводоканал" планує залучити кредитні кошти від Європейського інвестиційного банку , щоб реконструювати очисні споруди Луцька. Про це повідомив власкор Гал-інфо.
Макет очисних споруд КП ʺЛуцькводоканалʺ. Фото Гал-інфо

На своїй сторінці в Facebook перший заступник луцького мера Григорій Недопад зауважив, що робота з реалізації проєкту реконструкції очисних споруд КП "Луцькводоканал" продовжується. Більше ніж 8 мільйонів євро очікує отримати від Європейського інвестиційного банку "Луцькводоканал".

Недопад наголошує, що Луцьк одним з перших міст України наближається до підписання субкредитного договору з Європейським інвестиційним банком, та переходу реалізації проєкту. За умовами договору на повернення більше ніж 8 мільйонів євро комунальне підприємство "Луцькводоканал" матиме 30 років.

Доцільність такого кроку оцінив колишній секретар бюджетної комісії Луцької міськради, банкір з багаторічним досвідом Олександр Пиза.

"На мою думку, питання - до когось звертатись за інвестицією чи брати кредит в міжнародній серйозній установі під міжнародні відсотки. Очевидно, треба брати довгий кредит в європейській установі, яким є інвестиційний банк. І тут лише, на мою думку, має бути більша увага, в першу чергу, депутатського корпусу за діяльністю підприємства. Взагалі принципово на такі речі брати кредит. Ми всі хочемо йти в Європу, отже треба поступати по європейськи, не займатися "ямковим" ремонтом, образно кажучи, а брати велику довгу інвестицію і кардинально міняти такі речі які нам заважають жити", - зауважив Пиза.

Для того, щоб втілити всі плани в життя по даному проєкту реконструкції, за словами Григорія Недопада, потрібно буде близько 5 років.

Гидота на мільйони: екологічне лихо під Луцьком

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, наприкінці червня прилуцькі села сколихнула гучна новина – через забруднення в річці Стир загинула риба. Екологи вже говорять про мільйонні збитки для довкілля, а поліція завела кримінал. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ