Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

“Львів 2030”: ЛМР ухвалила концепцію подальшого розвитку міста

На сьогоднішньому пленарному засіданні депутати Львівської міської ради прийняли рішення про затвердження Інтегрованої концепції розвитку: Львів 2030. Програму оприлюднено на порталі депутатів ЛМР.

Презентував концепцію розвитку головний архітектор Львова Антон Коломєйцев. Він зазначив, що основною метою  є створення образу міста з точки зору його просторових характеристик. Єдина візія і загальні цілі знаходять надалі свій відбиток у тематичних стратегіях, які вже детально описують різні сфери міського життя, як то економіка, культура, соціальна інфраструктура та ін.

Переваги інтенсивного сценарію можна оцінити на основі трьох ключових аспектів: транспорт, економіка та екологія. Активний розвиток міста в радіусі пішохідної доступності від центру дозволить сформувати «місто коротких відстаней». Формування компактної структури дозволить мешканцям рідше використовувати автомобілі. 

Нова інфраструктура на неосвоєних територіях передбачає нові величезні витрати, тоді як інтенсивний сценарій дозволяє сконцентруватись на тому, щоб підтримувати та модернізовувати наявні інфраструктури. Компактна забудова міст також буде мати менший вплив на довкілля та зберігає недоторканими приміські зелені зони. 

Також в концепції йдеться про так звану візію «Львів – місто коротких відстаней», де мова йде про те, що розвиток Львова дасть шанс узгодити між собою розвиток житлової забудови з мережею громадського транспорту, адже тоді створяться кращі передумови для подолання коротких дистанцій пішки чи велосипедом. Це дозволить зменшити потребу в переміщеннях, оптимізувати наявні зв'язки та зменшити потребу в використанні автомобілів.

Детально з Інтегрованою концепцією розвитку: Львів 2030 можна ознайомитись за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ