Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів є центром співпраці між Україною та Швецією — Крістіна Соломонссон

Проблеми водопостачання та енергозбереження у Львові обговорили 17 квітня перший заступник міського голови Василь Кравців і перший секретар посольства Швеції в Україні Крістіна Соломонссон. Як повідомив  під час зустрічі Василь Кравців, влада Львова дуже задоволена співпрацею зі Швецією щодо освоєння шведського гранту в рамках позики Святового банку на реалізацію програми «Вода». За його словами, в рамках гранту, Львів вже отримав  на 25 млн шведських крон обладнання для водонасосних станцій, яке мають встановити вже до осені. Загалом же допомога шведського уряду нашому місту становить близько 42-43 млн крон.
«Ми робимо одну загальноєвропейську справу — дбаємо про чистоту вод Балтики. Це на перший погляд здається, що Львів знаходиться далеко, але через річки Західний Буг, Вісла забруднюється чи не вся європейська система водопостачання», — наголосив Василь Кравців.
За його словами, основні завдання, які сьогодні стоять перед нашим містом в рамках вирішення проблеми водопостачання та енергозберження, це реконструкція теплоенергетичного господарства.
«Хоча за останні ілька років у Львові були реконструйовані майже всі теплогенеруючі станції, однак процес переходу на використання новітніх ощадливих технологій в галузі теплоенергетики в нас відбувається досить повільно, — наголосив Василь Кравців. — Наше обладнання є дуже енергозатратним. Так, найпотужніше обладнання має 125 тис. кВт і менше — 800 та 500 кВт, а працює воно нон-стоп цілий рік. Навіть якщо ці агрегати перевести на 10% економії, за рахунок нового обладнання це дуже висока окупність, адже тільки за енергетику «Львівводоканал» платить близько 3,5 млн грн, а 10% - це як-не-як економія у 350 тис.»
Як зазначила ж Крістіна Соломонссон, Львів є центром співпраці між Швецією та Україною. Загалом, у нашій державі Швеція реалізовує п’ять грантових проектів.
«Уряд та підприємці нашої держави в цілому готові інветувати кошти в вашу державу та Львів зокрема. Проте, щоб отримувати належні інвестиції вам і надалі потрібно співпрацювати зі Світовим банком та міжнародними інветиціями, адже ті кошти, які вам потрібні, є дуже великими», — наголосила секретар посольства Швеції в Україні.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ