Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів не пристосований для людей з особливими потребами, - депутати

У Львові потрібно розробити програму адресного фінансування для створення умов комфортного пересування осіб з обмеженими можливостями, які користуються кріслами-візками. Про це учора, 8 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради заявив депутат Михайло Дідух.

Він наголосив, що «візочники» по цілому Львову мають труднощі в пересуванні, адже пандусів чи підйомників немає. Особливою проблемою є вхід до під’їздів будинку, адже більшість багатоповерхівок не пристосовані для пересування людей з обмеженими можливостями.

«На сьогодні маємо лише кілька адрес у Залізничному та Сихівському районах, де у будинках створили умови для нормального руху людей з інвалідністю», – сказав Михайло Дідух.

На його переконання, для вирішення проблеми, необхідно спочатку перевірити під'їзди, де проживають «візочники», на наявність пристосованих засобів для безперешкодного пересування. Також передбачити можливість встановлення підйомників (орієнтовна вартість  45-70 тис. грн) у під'їздах будинків, де проживають люди з обмеженими можливостями.

«Важливо розпочати розробку міської програми адресного фінансування для створення умов життєдіяльності для осіб з інвалідністю, які користуються кріслами-візками», – наголосив Михайло Дідух.

Окрім того, депутат Львівської міської ради Іван Гринда на сесії запропонував відновити курсування низькопідлогових автобусів на маршруті №37, який обслуговує АТП-1.

Він зазначив, що мешканці вул. Медової Печери звернулися до нього з проблемою відсутності пасажирських автобусів, пристосованих для неповносправних громадян на маршруті №37.

«Зі слів мешканців, без жодного попередження перевізник, що обслуговує маршрут, порушивши умови договору, зняв з рейсу усі низькопідлогові автобуси, чим практично унеможливив пересування містом значної кількості неповносправних львів’ян», - сказав Іван Гринда.

На сесії Іван Гринда звернувся до міського голови Львова з вимогою створити сприятливі умови для неповносправних. Він просить відновити курсування низькопідлогових автобусів на маршруті №37, і встановити у центральній частині міста біотуалети для людей з обмеженими можливостями.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ