Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львів зіштовхнув Київ з житлового «п’єдесталу»

Київ втрачає статус міста з найбільшою будівельною активністю і найвищими цінами на житло.

«Якщо Київ завжди був у топі і щодо вартості об’єктів, і кількості об’єктів, які започатковуються і будуються, то зараз все ж таки Львів і за вартістю, і за кількістю нових об’єктів вийшов на перше місце. Київ – це вже друге місце і намагається Львів догнати. Певна міграція нових забудов відбувається в більш безпечні західні регіони, і таким чином проявляється певна регіональна специфіка», – вважає начальник департаменту роздрібного бізнесу банку «Глобус» Дмитро Замотаєв.

Але попит на житло в столиці залишається високим. «Переважно купують житло в обласних центрах, в Києві та його передмісті. Зараз до «єОселі» додали таунхауси і будинки. Це вчасний крок, на який теж є попит», – повідомила директорка з роздрібного бізнесу Банку Кредит Дніпро Катерина Мелеш.

Директорка департаменту іпотечного кредитування Сенс Банку Орися Юзвишин підтверджує ціновий і будівельний бум на заході країни. «Я дійсно спостерігаю по Львову, що практично всі майданчики, які були розпочаті, всі будуються і завершуються веденням в експлуатацію. Навіть забудовники зі Сходу релокують своє будівництво на Захід. В нас дуже багато на Заході нових забудовників, які прийшли з Дніпра, Харкова, де зараз вони будувати не можуть», – розповіла Орися Юзвишин.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ