Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Як взяти участь у програмі єОселя та отримати пільгову іпотеку на житло

Отримати іпотеку в межах програми “єОселя” під 3% або 7% сьогодні можуть українці не лише окремих професій, але й громадяни, які не мають у власності житла або хочуть покращити його умови.

Нагадаємо, заступниця Міністра економіки України Надія Бігун під час прямого ефіру Національного телемарафону зазначила: “Від початку дії програми пільгового іпотечного кредитування єОселя вже видано понад 2900  кредитів”. Таке збільшення кількості виданих кредитів зумовлено розширенням програми “єОселя” у серпні 2023 року. 

Сьогодні взяти пільгову іпотеку під 3% можуть військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики та члени їхніх сімей, а також медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах.  А ось кредит під 7% сьогодні можуть отримати ветерани війни та члени їх сімей, учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім’ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім’ї загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України, внутрішньо переміщені особи.

Взяти іпотеку під 7% можуть також інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості або у власності яких менше ніж 52,5 кв. м для сім’ї з однієї особи (одинока особа) та додатково 21 кв. м - на кожного наступного члена сім’ї, за виключенням житла на тимчасово окупованих територіях. 

Також для отримання кредиту під 3% або 7% необхідно бути старшим за 18 років на дату оформлення кредиту та не старшим 70 років на дату погашення, не брати участь в інших чинних державних програмах із забезпечення житлом, бути платоспроможними, не фігурувати у санкційних списках.

Нагадаємо, що програма “єОселя” реалізується Міністерством економіки України, Міністерством цифрової трансформації України та «Укрфінжитло».. Перевірити чи у вас є можливість взяти участь у програмі можна в банку або через “Дію”, залишивши там відповідну заявку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ