Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Lviv.fm: Платіжки за газ невдовзі приголомшать жителів Львівщини

Це тому що за січень людям нарахують блакитне паливо по 9 гривень 90 копійок за куб. Тож у споживачів залишилося декілька днів, щоб заощадити за комуналці. Повідомило радіо "Львівська хвиля".
Фото Олена Ляхович, Гал-інфо

Львів’янин пан Юрій всю свою пенсію взимку віддає за комуналку. Чоловік живе сам і не має субсидій. Накопичувати борги за послуги не хоче. Тому на прожиття йому залишається мізерна сума. 

"Дійсно пенсія 2500, а 1600 треба віддати тільки за опалення", - зазначив Юрій. 

Дорогий газ змушує заощаджувати і львів’янку Уляну із чоловіком. Аби не переплачувати, вони часто зменшують температуру на котлі. Інакше, також би влітали у добрячу копійку.  

"Зранку перед тим як йти на роботу виключаємо котел. Коли приходимо то включаємо. На ніч скручуємо до мінімуму, щоби також зекономити. По інакшому ніяк", - повідомила Уляна.

Натомість експерт з енергозбереження Олег Бота має декілька лайфхаків для львів’ян. Якщо їх дотримуватися у квартирі буде комфортніше. 

"Будь яка перешкода між вами і батареєю, це і штори і меблі призводять до того, що гріються саме ці предмети. Їх необхідно позбутись", - порекомендував Олег Бота.

За січень жителям Львівщини доведеться заплатити за газ найбільшу ціну за увесь опалювальний сезон. А вже із лютого блакитне паливо буде по 6.99.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ