Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина - лідер серед областей з освоєння коштів дотації за утримання корів

Фермери Львівщини активно беруть участь у державних програмах підтримки. Про це інформує 9 грудня пресслужба ЛОДА.

Наша область - лідер з освоєння коштів спеціальної бюджетної дотації за утримання корів молочного напряму продуктивності за програмою підтримки розвитку фермерських господарств.

Про це інформують в департаменті  агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Серед областей України Львівська область на першому місці по кількості  фермерських господарств області, які стали учасниками програми. Відтак, дотацію в сумі 6,48 мільйонів гривень надано 50-ти фермерським господарствам за утримання 1296 корів. Дотаційні  державні кошти спрямовані на підтримку розвитку малих товаровиробників, зокрема на  збереження поголів’я молочного стада та  збільшення виробництва молока», - пояснила керівник департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Людмила Гончаренко.

Так, загалом в Україні субсидії на утримання понад 7 тисяч корів молочного напряму продуктивності  отримують за програмою підтримки розвитку фермерських господарств на суму у понад 35 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що з державного бюджету передбачили фінансову підтримку для фермерських господарств, які утримують від 5 корів.

Сума дотації на одну корову складає 5000 гривень. Максимальна сума дотації, яку може отримати таке господарство за утримання корів - 250 тисяч гривень.

"Розвиток аграрного сектору завжди буде пріоритетним напрямком для Львівщини. Цього року на обласні програми підтримки агровиробництва скерували 18 мільйонів гривень - найбільше в Україні", - наголосив голова Львівської ОДА Максим Козицький. 

Нагадаємо, за кількістю сільськогосподарських тварин Львівська область входить у ТОП-5 регіонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ