Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівщина – третя область, що допомогла працевлаштувати переселенців

Внутрішньо переміщені особи, які не були звільнені з попереднього місця роботи, можуть влаштуватись на умовах трудової угоди.
Фото з відкритих джерел

За словами директора Львівського обласного центру зайнятості Василя Барилюка, у багатьох випадках мешканці Київської, Сумської та Чернігівської областей мали незначний досвід роботи на Львівщині, але після звільнення територій поїхали назад. 

Також в область здебільшого переїхали жінки з дітьми, які теж планують незабаром поїхати додому. “Левова частина а це близько 80% людей хочуть повернутись додому і там працювати”, – додав очільник центру зайнятості.

Як повідомляло Гал-інфо, на Львівщину вже релокували 207 підприємств, 144 з яких працюють й утворили понад 5000 робочих місць. 

Частково проблемою працевлаштування людей є те, що деякі переміщені підприємства мають вузьку спеціалізацію і вимагають від потенційних працівників кваліфікації, яку на Львівщині не було можливості здобути раніше. 

За словами Василя Барилюка, щоб розв'язати це питання на базі Львівської політехніки та центрів професійно-технічної освіти відкривають набори на навчання на затребуваних спеціальностях. 

Також директор Львівського обласного центру зайнятості нагадав, що працедавці, які забезпечили переселенців робочими місцями, можуть отримати відшкодування у розмірі двох мінімальних заробітних плат.  

“Переселенці, які не були звільнені з попереднього місця роботи можуть влаштуватись на умовах трудової угоди й роботодавець отримає відшкодування 13000 гривень. Більш як 1100 людей з-поміж ВПО таким чином працевлаштовані на Львівщині, це третій показник в Україні”, – додав він. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ