Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська галерея мистецтв спростувала всі звинувачення щодо виставки Пінзеля у Бельведері

1/2
У зв’язку з тим, що у засобах масової інформації поширюються завідомо неправдиві факти, пов’язані з організацією виставки Й.Г.Пінзеля в Австрійській галереї Бельведер у Відні, дирекція Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького вважала за потрібне поширити інформацію роз`яснення.

Текст повідомлення на своїй сторінці у ФБ розмістив завідувач відділу європейського мистецтва 19-21 століття Львівської галереї мистецтв Ivan Dudych. 

Зокрема, у поясненні дирекції галереї сказано: "Виставка «О, Боже! Скульптор бароко Йоганн Ґеорґ Пінзель» відкрилась в Австрійській галереї Бельведер 27 жовтня 2016 р. і працюватиме до 12 лютого 2017 р.

Рішення про організацію вище наведеної виставки було прийняте тодішньою в.о. генерального директора галереї Разінковою Л.Б. Вона ж здійснювала координацію з оформлення документів та умов контракту про передачу експонатів на виставку. Внаслідок зміни генерального директора галереї на останньому етапі підготовки виставки документи на тимчасову передачу експонатів австрійській стороні були підписані генеральним директором Возняком Т.С.

Проїзд та проживання у Відні представників галереї, які здійснювали передачу експонатів австрійській стороні (2 особи), та офіційної делегації на відкриття виставки (3 особи), згідно Контракту оплатила Австрійська галерея Бельведер. Крім того, згідно з Контрактом всі інші видатки, пов’язані з організацією виставки (страхування творів, пакування, транспорт, митно-брокерські процедури та оплата Львівській галереї за використання експонатів на виставці), здійснила теж Австрійська галерея Бельведер.

У каталозі виставки та етикетажі, під кожним експонатом є вказаний власник - Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г.Возницького, що було прописано у Гарантійному листі, який підписала австрійська сторона. В цьому ж каталозі висловлена подяка організаторам виставки зі сторони львівської галереї Ларисі Разінковій, Тарасу Возняку та Ігорю Хомину.

Передача експонатів на їх експонування в Австрійській галереї Бельведер була здійснена на підставі наказу Міністерства культури України № 890 від 12.10.2016 р. та Свідоцтва на право тимчасового вивезення культурних цінностей з України № 000004 від 13.10.2016 р. А також Відомством федерального канцлера Австрії була надана гарантія недоторканості експонатів виставки.

На сьогоднішній день до дирекції Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького з проханням експонування творів Й.Г.Пінзеля жоден музей світу не звертався".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ