Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська хвиля: Усіх комуністичних бовванів зберуть в музеї окупації

Геть радянську спадщину. Громади Львівщини закликають знести об’єкти тоталітарного режиму. Йдеться про пам’ятники, меморіали та пам’ятні знаки радянським солдатам, інформує Львівська хвиля.

Усі символи колонізації України мають перенести у спеціальний музей окупації під відкритим небом. Зараз йдуть пошуки ділянки.

«Голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький цілковито підтримує таку ідею – створення парку окупаційного періоду. Але не треба чекати його створення. Представники місцевих громад мають знімати ці сакральні радянські остолопи – стели і пам’ятні знаки, аби потім передати в музей, на пам’ять про те, що немає ніколи повторитись», - повідомив в коментарі "Львівській хвилірадник керівника Львівської військової адміністрації Олег Радик.

Нагадаємо, в області досі залишається  170 пам’ятників так званим «асвабадітєлям». Розташовані вони здебільшого у селах чи невеликих містечках. Здебільшого перебувають у занедбаному стані.

В Україні зараз нова хвиля декомунізації. Зверніться до своєї місцевої влади і заберіть присвяти окупантам з української землі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ