Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська казкарка Леся Кічура презентує 4-ту збірку казкопригод

Уже наприкінці цього тижня – у п’ятницю, 29 березня о 17,00 зала Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Р. Іваничука (пл. Ринок, 9) перетвориться на солодке королівство казки, адже саме там відбудеться презентація нової збірки львівської казкарки та журналістки Лесі Кічури «Добрі мамині казки. Улюблені».
Львівська казкарка Леся Кічура презентує 4-ту збірку казкопригод

Авторка обіцяє справжнє свято солодощів та смаколиків, адже звикла дивувати гостей вишуканим частуванням та обслуговуванням на кожному дні народженні своєї нової книги.

За словами Лесі нова книга – це 16-ть «хітових казкоісторій», які вже облетіли півсвіту. Попри знайомі тексти казок, книга захопить оформленням. Адже й цього разу над нею працювала київська ілюстраторка Катерина Іванова. Це, до речі, вже другий її спільний проект із львівською казкаркою. Відтак збірка рясніє розмальовками (їх близько 40) та барвистими ілюстраціями (їх 24).

Загалом на сторінках прем’єрної збірки читачі зустрінуть най-найулюбленіші казки, які мандрують разом з авторкою та мережею Інтернет впродовж останніх років. Саме завдяки відеоверсіям цих казок розпочалася дружба авторки зі своїми маленькими читачами з українських шкіл у Коннектикуті, Парижі та Мадриді.

Нагадаємо, у січні відбулася презентація важливої соціальної складової проекту – завдяки співпраці з «Ресурсним центром» НУ «Львівська політехніка» (директор Оксана Потимко) видали у світ шрифтом Брайля новорічну збірку авторки «Магія Різдва». Увесь наклад книг передали для безкоштовного користування до спеціалізованих закладів України. Зараз команда фахівців завершує останні приготування до видання Брайлем двох інших збірок Лесі Кічури. Зазначимо, кожна книга містить QR-код, завдяки якому кожна дитина зможете закачати всю аудіоверсію книги, начитану голосом авторки.

Варто також наголосити, що проект «Добрі мамині казки» має на меті популяризувати дитяче читання в ранньому та шкільному віці через авторські читання та особисті зустрічі дітей із казкаркою. Під час зустрічей та читань було подаровано близько 4500 книг школам, бібліотекам та садкам.

За словами авторки найбільше вона пишається тим, що її казки безперешкодно дістаються нових горизонтів, долають кордони, материки та океани. Їх читають усюди: на теренах України та за кордоном.

Герої Лесі Кічури вже дісталися Іспанії, Італії, Великобританії, Франції, Ізраїлю, Німеччини, Польщі, Америки, Австралії та Нової Зеландії. Її збірки замовляють для школярів українських недільних шкіл.

Менше ніж за два роки наклад усіх її книг поновлювався по декілька разів, що свідчить про безмір читацької любові. А це в житті кожного письменника, погодьмося, головне!

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ