Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська митниця повернула історичну реліквію Лубенському краєзнавчому музею

фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
фото - пресслужба Львівської митниці
1/2
Сьогодні, 23 лютого, працівники Львівської митниці передали Лубенському краєзнавчому музею імені Г. Я. Стеллецького нагрудний службовий знак міського голови міста Лубни 1870 року.

Про це інформує пресслужба Львівської митниці.

Його незаконному  вивезенню з України митники  запобігли на українсько-польському кордоні в пункті пропуску "Шегині – Медика". Мешканець Львівщини обрав "зелений коридор", однак під час митного огляду у транспортному засобі митники виявили шість нагрудних знаків, пам’ятну медаль Угорської республіки та цей  нагрудний службовий знак.

Предмети вилучили та скерували на експертизу для з’ясування їх культурної та історичної цінності. За висновками експертів, встановлено, що серед вилученого нагрудний службовий знак міського голови м. Лубни 1870 року становить історичну та культурну цінність, а його вартість складає 10 000 грн.

Як відомо, нещодавно працівники Львівської митниці передали закладам культури ікони, старовинну зброю, медалі та монети. Це відбулось за рішенням засідання Експортно-фондової ради з питань безоплатної передачі вилучених або конфіскованих культурних цінностей, обернених відповідно до закону в дохід держави.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ