Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівська національна опера запрошує на відкриття нового театрального сезону

Львівська національна опера розпочинає новий сезон 2023/2024!

Попри ризики та виклики воєнного часу, команда театру не знижує обертів і готова з новими силами тішити улюблених глядачів видовищними прем’єрами, оновленими виставами та цікавими мистецькими проєктами.

11 серпня відкриття сезону відбудеться прем’єрою, яка стала однією з найрезонансніших подій музично-театрального життя країни, – оперою “Запорожець за Дунаєм” С. Гулака-Артемовського в оновленому прочитанні відомої української режисерки Оксани Тараненко. Її смілива концепція полягає у повній відмові від шароварщини та стереотипних нашарувань, присутніх в оригінальному сюжеті. 

Протягом серпня на глядачів також чекатимуть улюблені вистави з репертуару театру: шедеври світового та українського балету, легендарні опери Моцарта та Пуччіні, балет для родинного перегляду, а також довгоочікуване повернення оперети.

Центральною подією серпня стане відзначення Дня Незалежності України. У рамках «Українського тижня» у Львівській національній опері відбудеться показ найпопулярніших опер та балетів українських композиторів. 

24 серпня тиждень розпочне унікальна феєрія, що поєднує хорове виконання, народні традиції обрядовості свята Івана Купала і сучасну хореографію – фолькопера-балет “Коли цвіте папороть” Є. Станковича. Доповнить враження оригінальна відеопроєкція.

25 серпня глядачі побачать зворушливу історію кохання Лілеї та Степана, вплетену в актуальний контекст боротьби українців проти поневолення, в балеті К. Данькевича “Лілея”. 

Кульмінацією тижня стане презентація альбому народного художника України, лауреата Національної премії України імені Т. Шевченка, багатолітнього головного художника Львівської національної опери Євгена Лисика. Його легендарній постаті приурочене особливе музично-світлове мистецьке дійство “Гармонія сфер”. 27 серпня о 18:00 видатні полотна майстра “оживуть” у сучасній 3D-проєкції, а багатогранне звучання симфонічного оркестру збагатить їх палітру.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ