Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада не порушувала закон, вона його відмінила

В Україні існує верховенство права, тому Львівська обласна рада не може визнавати закони, прийняті Верховною Радою і підписані Президентом України, нечинними. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив депутат Львівської облради, голова постійної депутатської комісії з питань депутатської етики, регламенту, законності і військових проблем Михайло Ваврин, коментуючи вчорашнє приватизаційне голосування у Львівській облраді. Разом з тим Михайло Ваврин вважає, що вчорашнє приватизаційне рішення облради було законним.

„Як голова комісії з питань законності, я вважаю, що приватизація об’єктів комунальної власності, рішення про які було прийнято учора на сесії Львівської обласної ради, є законним, оскільки перед голосуванням за таке рішення над цими питаннями працювали профільні комісії, які детально його дослідили”, – сказав Михайло Ваврин.
Нагадаємо, що вчора депутати облради ухвалили низку рішень про приватизацію. Причому приватизовані будинки були не повністю. Для прикладу, за адресою вул. Винниченка, 6 піддано приватизації приміщення п’ятого поверху загальною площею 37,5 кв. м, котрі орендує ПП «НТА-Незалежне телевізійне агентство». Крім того, депутати облради не посоромились приватизувати собі деякі об’єкти комунальної власності. Депутат Олег Мандюк приватизував „Віденську кав’ярню” та готель „Відень”, Юрій Моравецький – кафе „Золотий вепр”, а ВО „Свобода” приватизувала приміщення першого поверху площею 111, 6 кв.м., за адресою Чайковського, 17.
Приймаючи приватизаційні рішення, облрада визнала нечинним Закон України, підписаний Президентом Віктором Ющенком 1 лютого 2005 року, в якому йдеться про заборону приватизовувати будівлі, які є пам’ятками архітектури. Для прикладу будинок, де знаходиться кафе „Золотий вепр” і орендувалось ПП „Світлицею”, збудований у 1574 році.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ