Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада не спроможна змусити Януковича звільнити жодного губернатора

Львівська обласна рад неспроможна змусити Президента Віктора Януковича звільнити жодного з призначених ним голів Львівської ОДА: при голосуванні за недовіру жодного разу не було набрано необхідних для цього двох третин голосів депутатів.

Народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех сьогодні, 12 листопада, виступаючи на сесії Львівської облради, нагадала, що за недовіру Василю Горбалю - першому голові Львівської ОДА від Президента Віктора Януковича - проголосувало 66 депутатів. Далі обласна рада голосувала недовіру Михайлу Цимбалюку -  було 59 голосів, потім - Михайлу Костюку - 74 депутати. Передостанній голова ЛОДА Віктор Шемчук уникнув неприємної процедури. І ось тепер за недовіру чинному голові Львівської ОДА Олегові Салу проголосували 72 депутати Львівської обласної ради.

Нагадаємо, як раніше пояснила у коментарі Гал-інфо політолог, виконавчий директор ЛОГО КВУ Оксана Дащаківська, якщо дві третини депутатів від складу відповідної ради, а це 78 депутатів із 116 обранців Львівщини, проголосує за висловлення недовіри, то повноваження припиняються.

«Якщо за таке рішення проголосує проста більшість, то повноваження можуть бути припинені. У нормі закону чітко вказано, що повноваження голови облдержадміністрації припиняються Президентом України в разі висловлення йому недовіри. Тобто кінцеве рішення все ж буде за Президентом. Однак, у випадку коли за недовіру проголосує дві третіх депутатаів, то закон зобов’язує Президента припинити повноваження голови облдержадміністрації», - пояснила Оксана Дащаківська.

Фото: radiosvoboda.org, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ