Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівська облрада звернулася до Президента, Прем’єр-міністра, Посла та Генконсула Польщі з приводу ситуації з перетином українсько-польського кордону

Під час сьогоднішнього засідання президії ЛОР було вирішено звернутися до Президента України, Прем’єр-міністра України, Посла Республіки Польщі та Генконсула Республіки Польщі у Львові з приводу ситуації щодо перетину українцями українсько-польського кордону через вступ Польщі до Шенгенської зони та зміною порядку перетину кордону. Причиною цьому, як йдеться у зверенні, стало затвердження нових правил оформлення віз для громадян України, у зв’язку з чим, склалася напружена ситуація у прикордонних районах Львівської області.
«Практично кордон для більшості українців став закритим», — йдеться у тексті зверення, в якому також перечислено ряд документів, які на думку облради, необгрунтовано вимагають у консульських установах.
З цього приводу облрада вимагає якнайшвидшого підписання угоди «Про малий прикордонний рух», створення додаткових консульських пунктів, спрощення процедури видачі віз, забезпечення роботи через Інтернет та припинення практики вимагання польськими прикорднонникми, від українців, додаткових документів.
Разом з тим облрада і ЛОДА висловила ініціативу на зустрічі з польськими представниками надати необхідні приміщення для польського консульства для додаткової видачі необхідної кількості віз.
 
 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ