Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОВА змінила форму листа щодо отримання права виїзду за межі України

У разі недотримання відповідної форми звернення, листи не підлягатимуть розгляду.
фото ілюстративне

Через значну кількість звернень щодо одержання рішення голови ОВА про виїзд за межі України водіями 18-60 років, керівник апарату Львівської ОВА Тарас Грень просить звернути увагу на вимоги пункту 28 Правил перетинання державного кордону громадянами України. Їх затвердили постановою КМУ від 27 січня 1995 року (зі змінами) щодо умов прийняття такого рішення. 

«Рішення про виїзд надаємо виключно для перевезення медичних вантажів, вантажів гуманітарної допомоги для потреб ЗСУ, інших військових формувань та населення», – наголосив Тарас Грень. 

Щоб отримати права виїзду за межі України терміном на один місяць, чоловікам (водіям) віком 18-60 років необхідно звернутись з листом до Львівської ОВА на електронну адресу.                                                   

У темі листа обов'язково вказати повну назву Вашої організації.

  • Для отримання дозволу (зразок листа за посиланням). Обґрунтування має містити обсяги вантажів, які відповідають кількості транспортних засобів та кількості осіб у пропозиціях для їх перевезення. Також необхідно надати документи, що підтверджують  співпрацю отримувачів та відправників вантажів (договори, меморандуми) в межах такої діяльності (з відповідними реквізитами).

  • Для отримання повторного дозволу на перетин державного кордону чоловіками, які вже виїжджали за межі України на підставі рішення ЛОВА про виїзд за межі України в умовах правового режиму воєнного стану. (зразок листа за посиланням).

  • Кількість водіїв повинна відповідати обсягу вантажу та поданому обґрунтуванню 

  • Підтвердженням щодо попереднього здійснення такої діяльності вважатимуть копії митних декларацій про ввезення вантажів, актів прийому-передачі таких вантажів отримувачами допомоги та інші підтверджувальні документи.

За довідковою інформацією стосовно порядку розгляду листів щодо надання права на виїзд за межі України в період воєнного стану, звертайтесь за номером телефону: 097 321 4940.

Після опрацювання отриманих звернень, ЛОВА приймає рішення про виїзд за межі України водіїв, та надсилає відповідні листи до Державної прикордонної служби України.

У свою чергу, Державна прикордонна служба України приймає рішення щодо пропуску водія ТЗ та/або гуманітарного вантажу за наявності рішення ЛОВА про виїзд за межі України, виконання правил перетину державного кордону України та наявності інформації про особу у відповідній інформаційній системі. 

У разі непідтвердження мети поїздки уповноважені службові особи Держприкордонслужби у перетинанні державного кордону відмовляють. 

Розгляд звернення триває до 10 робочих днів (відповідно до кількості звернень, що перебувають на розгляді). Подати документи необхідно не пізніше 5 робочих днів до запланованого виїзду. 

При порушенні зазначених вимог відповідні звернення не підлягатимуть розгляду.

Зверніть увагу!

  • З 1 квітня подати документи на виїзд водіїв призовного віку можна лише з використанням е-підпису (детальніше тут).

  • Ваш лист може не надходити на електронну пошту ЛОВА, якщо вкладення перевищує 28 Мб, у Вашому браузері включено VPN, або текст листа містить активне електронне посилання.

Для отримання роз’яснень щодо розв'язання інших питань стосовно перетину державного кордону України з метою ввезення гуманітарних вантажів звертайтесь за телефоном: 096 232 8221.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ