Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

«Львівська політехніка» скеровуватиме щороку 4-5 студентів до європейських університетів за програмою EWENT

16 березня у Національному університеті “Львівська політехніка” відбудеться презентація програми міжнародного освітнього дослідницького проекту EWENT (Європейська мережа вищої технічної освіти “Схід-Захід”), – повідомила прес-служба Національного університету “Львівська політехніка”

Презентація відбудеться на базі Інституту комп'ютерних наук та інформаційних технологій, зокрема, кафедри систем автоматизованого проектування. ПрограмуEWENTможна розглядати як важливий елементспівробітництва та партнерства між Сходом та Заходом Європи. Програмаорієнтована на галузі проектування та технології. Головна мета її — посприяти обміну людьми, знаннями і навичками на рівні європейської вищої школи, – розповів ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало.

«EWENTпропонує цілком пристойні стипендії студентам, аспірантам та викладачам університетів. Так, бакалаври мають змогу отримувати щомісяця 1 тисячу євро, а аспіранти — 1,5 тисячі євро. Крім того, проект передбачає оплату їх пересуваннядо закордонних університетів», – повідомив локальний координатор проекту, завідувач кафедри систем автоматизованого проектування, доктор технічних наук професор Михайло Лобур.

Як запевняє координатор проекту з Варшавської політехнікиЗеновія Шиц, у програмі EWENTпередбачено виділити понад 200 стипендій, які надаватимутьсявпродовж трьох років — від одного місяця до 36 – залежно від типу мобільності та академічного рівня (бакалавріат, магістратура, докторантура, постдокторантура, академічний штат). Процес відбору до першої групирозпочався у лютому цього року і завершиться 15 квітня 2012 року. Загалом "Львівська політехніка" збирається освоїти за цією програмоюпонад 270 тисяч євро і скеровувати щорічно на навчання у західноєвропейські університети 4-5 своїх студентів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ