Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська політехніка запрошує на «Наукові фестини»

Львівська політехніка готується до масштабного фестивалю - «Наукові фестини». Цьогоріч він відбудеться 22 квітня та вже втретє збере довкола головного корпусу університету понад 30 локацій для презентацій наукових винаходів, мистецьких заходів та оригінальних перформансів, які мають продемонструвати усім присутнім перспективи української науки та освіти, повідомила прес-служба НУ «Львівська політехніка».

Політехніки готують для гостей екскурсії інститутами та бібліотеками, демонстрації винаходів, хімічних реакцій і нових машин та роботів, і майстер-клас з витинанок від знаних у світі майстрів цього мистецтва, і можливість зіграти у шахи з гросмейстером, і спортивні змагання та екстремальне шоу і ще багато-багато іншого!

«Ми прагнемо, аби українські школярі і їх батьки отримали переконливе підтвердження того, що кожна дитина може прийти у Львівську політехніку і отримати підтримку та розвиток своїх знань, вмінь, реалізацію задумів і перевірку припущень під наставництвом найкращих і найдосвідченіших викладачів, - зазначає ректор Львівської політехніки Юрій Бобало. – «Наукові фестини» - це наш переконливий доказ того, що українська молодь, таки найкраща і найталановитіша, а її ідеї, які втілюються у реальні винаходи і наукові здобутки, не раз дивували увесь світ. І Політехніка тут – їхня підтримка, наставник і порадник!».

Нагадаємо, у 2016 році Наукові фестини у Львівській політехніці зібрали кілька тисяч гостей. Тоді політехніки дивували присутніх фотопанеллю, яка приймає і перетворює сонячне випромінювання в електрорушійну силу, вітроелектроустановкою з вертикальною віссю обертання, демонстрували робота, який може автоматично встановлювати на конвеєрі двері автомобілів, а хіміки показали присутнім досліди з інтригуючими назвами «Інтерактивний пластиліновий вулкан», «Содова гадюка», «Йодний годинник», «Гарячий лід», «Джин у пляшці», «Зубна паста для слона». А ще тут пригощали усіх охочих напоями з тибетського і чайного грибів, які мають лікувальні властивості.

Особливою частиною заходу став благодійний аукціон художніх робіт викладачів Інституту архітектури, кошти з якого передали на потреби поранених учасників АТО, які лікуються в Окружному військовому шпиталі. Цією діяльністю політехніки займаються і надалі.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ