Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська влада хоче ліквідувати радіоринок?

Підприємці з «Радіоринку» на вулиці Богдана Хмельницького вимагають від Львівської міської ради припинити роботи з прокладання дороги, яка мала бю з’єднати вул. Хмельницького з Кукурудзяною і створити додатковий проїзд до розташованого поряд гіпермаркету «Епіцентр». Територія майбутньої дороги повинна пройти попри будівлю радіоринк, позбавивши його автостоянки і місця для павільйонів. Про це Гал-інфо розповів директор торгового приміщення ринку Василь Серединський.

За його словами, перед тим, як ухвалювати рішення про дорогу, Львівська міська рада провела громадські слухання.

«Однак, громадськість, серед представників якої були і підприємці з радіоринку, на тих громадських слуханнях явно не почули. Людей позбавлять заробітку, адже клієнти не матимуть змоги до нас приїжджати, ставити свої авто. Деякі підприємці змушені будуть згорнути павільйони. Врешті, радіоринок закриють на тій підставі, що у нього немає парковки», - додав Василь Серединський.

Рішення Львівської міської ради підприємці оскаржують в суді. Попри це, сьогодні вранці, 7 серпня, на територію майбутнього будівництва прибула будівельна техніка. Підприємці своєю чергою влаштували акцію протесту. Вони розклали шини на вулиці і навіть мали намір перекрити дорогу, ходячи по «зебрі». Згодом вирішили не перекривати, провівши для попередження мирну акцію протесту. Однак якщо до людей не прибудуть представники міської влади, перекрити дорогу погрожують вже завтра.

«Наші вимоги – або відмовтесь від прокладання дороги, яка насправді не потрібна нікому, крім «Епіцентру», або надайте нам іншу ділянку для стоянки», - зазначив директор.

Територія, по якій запланували прокласти дорогу, за словами Василя Серединського, перебувала в оренді у фірми БПФ, власника будівлі радіоринку. Вона була частиною території, на якій згодом збудували «Епіцентр». Фірма БПФ продала гіпермаркету деякі будівлі на площі 4 га, а "Епіцентр", своєю чергою, заключив з міською владою договір оренди на ці гектари. Також міська рада зобов’язала БПФ переукласти договір оренди на ті 1,13 га, які їй залишилися, включно з територією стоянки.

«Ми подали вчасно всі відповідні документи, але у міській раді нам відмовили через формальні причини. Однак ми вважаємо, якщо не укладений новий договір оренди, старий продовжує діяти. Орендну плату ми сплачуємо вчасно», - додав він.

Також зазначимо, що влада каже, що підприємці повинні самі собі знайти місце під автостоянку. Звісно, хто слабший, той і винен. Не "Епіцентру" ж шукати. Хоча чому б і ні. 

Фото zaxid.net.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ