Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські «беркутівці» відмовились їхати на схід. Загарія призначив службове розслідування

Працівники Спеціального батальйону міліції, колишні працівники БМОП «Беркут» у понеділок, 28 квітня, відмовились їхати на схід для охорони громадського порядку. З цього приводу начальник міліції Львівщини Дмитро Загарія наказав провести службове розслідування. Цю інформацію сьогодні, 30 квітня, Дмитро Загарія підтвердив у коментарі Гал-інфо.

Як стало відомо Гал-інфо з власних джерел, у понеділок визначили 40 бійців тепер вже СБМ, які мали їхати у східні регіони. Відтак, 27 бійців відмовились від поїздки. 

«Мова йде про спецроту колишнього «Беркуту». Зголосилося лише 13 бійців. Варто розуміти, що бійці цієї спецроти, окрім служби в органах, заробляють гроші тим, що працюють на приватних об’єктах як охоронці. У мирний час їх рідко задіювали до патрулювання, але вони були у Києві під час Майдану», - розповіло джерело.

За словами співрозмовника, бійці відмовились виконувати розпорядження командира Василя Дідуха  в присутності в.о. начальника УГБ ГУ МВС України у Львівській області, полковник Андрій Гребенюк.

У коментарі Гал-інфо начальник ГУ МВС Львівщини Дмитро Загарія підтвердив інформацію про відмову 27 бійців їхати на схід країни для охорони громадського правопорядку.

«Як мені доповів заступник з громадської безпеки полковник Гребенюк, їхні мотиви полягали у тому, що у них немає комплектації. Однак комплектацію та спорядження їм мали забезпечити в ГУ МВС України у Харківській області. За цим фактом я наказав провести службове розслідування», - заявив Дмитро Загарія.

Результатом службового розслідування - у разі підтвердження факту саботажу може стати звільнення із займаних посад.

Фото - Сергій Бобра, Гал-інфо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ