Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські пористи звинуватили польського консула у Львові в бездіяльності щодо вирішення конфлікту на митних переходах

Львівські пористи незадоволені роботою Генерального Консула Республіки Польща Вєслава Осуховського особисто. Як повідомив у коментарі «Гал-info» голова ЛОО ГП «Пора» Володимир Квурт, пан Вєслав особисто не зробив жодного кроку для можливості урегулювання ситуації на українсько-польських перетинах кордону.
«Вчора ввечері був знов пікет на Краківці. І розпочався він із того, що пан Вєслав повідомив про те, що польське консульство відмовляється працювати у режимі електронної реєстрації заяв про видачу шенгенських віз. Саме цією заявою пікет був і спровокований», – зазначив Квурт.
«У всіх своїх коментарях Генконсул перекидає проблему на когось іншого. Він ніколи не каже, що щось вирішив, а завжди у проблемі звинувачує інших. Краще хай би пояснив, що він зробив для вирішення проблем на перетинах кордону. Завжди потрібно переконливо відповідати на поставлені запитання, а не перекладати вину», – сказав Квурт. При цьому він відзначив, що Генконсул повинен був пояснити причину вимоги Польщі у пред’явленні додаткових документів на отримання шенгенської візи. Йдеться про копію трудової книжки та внутрішнього паспорта, адже жодна інша країна ЄС не ставить такої вимоги.
Нагадаємо, що близько 500 мешканців прикордонної зони вже третій день продовжують перекриття українсько-польського кордону на переході „Краковець”. Дорога міжнародного значення перекрита, окрім «живої» стінки, бетонними блоками, дерев’яними колодами і залізною перешкодою висотою 1,5 метра та шириною 5 метрів. Проїзд неможливий в обидва боки: з території України і з території Польщі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ