Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівські школи навчають сортувати відходи

Львівські школи навчають сортувати відходи. Роздільний збір відходів у Львові вийшов на новий якісний етап.

За спільної ініціативи ЛКП "Львівспецкомунтранс" та Департаменту з питань поводження з відходами у 35-ти школах міста було впроваджено проект з відмежування паперу від інших фракцій. Таким чином, прагнули залучити до культури сортування якомога більшу кількість молоді.

«Сьогодні, здійснюючи забір сировини, ми впевнились, що ідею вдалося повністю втілити в життя. Учнівський актив, а також вчителі, підхопили нашу ініціативу й за надзвичайно короткі терміни, зібрали величезну кількість макулатури», - запевняють в ЛКП «Львівспецкомунтранс».

Паперу таки дійсно назбирали чимало. Ліцей «Сихівський» загалом здав 420 кілограм,  а Середній загальноосвітні школі № 72 вдалося зібрати цілісіньку тонну.

Процес має чітко відрегульований цикл: спочатку у школах відсортовують вторсировину. Пізніше, перевізник забирає відходи, попередньо зваживши їх й транспортує на підприємства, які спеціалізуються на переробці макулатури. А вже потім, школа на свій спецрахунок отримує додатковий прибуток від продажу цієї вторсировини. Макулатура викупляється переробником за ринковою вартістю – це 2 гривні 50 копійок за кілограм.

Адміністрація Середньої загальноосвітньої школи №13 планує за виручені кошти озеленити територію. Навчальному закладу вдалося за півтора місяця назбирати 250 кілограм паперу.

Учні й викладачі довели, що готові підтримувати проєвропейські стандарти сортування. Залишається лише бажати, щоб  ініціативність розповсюджува-лась абсолютно на все населення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ