Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівські школи отримають акт на право постійного користування своїми земельними ділянками

Львівські школи отримають акт на право постійного користування своїми земельними ділянками, — повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

 Як пояснив «Гал-info» заступник начальника управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин ЛМР Ігор Войналович, за законодавством кожне землекористування має бути узаконеним: або договором на оренду землі, або ж державним  актом на право користування чи власності на землю. Оскільки школи є комунальною власністю, місто виробляє їм акти на право постійного користування землею. Вартість одного такого акту залежатиме від розмірів земельної ділянки, на якій знаходиться навчальний заклад, а також від особливостей місцевості. Як зазначив Ігор Войналович, в середньому це від 2-3 до 5 тисяч гривень за акт.
 Станом на сьогодні, уже  закінчено роботи із виготовлення технічної документації на видачу державних актів на право постійного користування землею для загальноосвітніх навчальних  закладів Львова у Сихівському районі. На початку жовтня 24 школам цього району будуть вручені державні акти на право постійного користування землею. Також розпочато роботи у Залізничному районі (10 шкіл) і частково у Личаківському. Роботи із виготовлення актів на право постійного користування земельними ділянками для шкіл триватимуть продовжуватимуться до другого кварталу 2007 року. До цього часу оформлені права на користування землею отримають усі школи міста.
 Кошти на виконання цієї програми передбачені відповідним рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ