Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Львівській галереї мистецтв дали приміщення для музею

1/3
Сьогодні, 7 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати надали Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького в оренду нежитлові приміщення на вул. М. Коперника, 36. "За" проголосувало 52 депутати, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати надали Львівській національній галереї мистецтв імені Бориса Возницького в оренду для розміщення музею терміном на 10 років нежитлові приміщення загальною площею 132,6 кв. м на вул. М. Коперника, 36, у тому числі:

  • Першого поверху загальною площею 67,2 кв. м. 
  • Другого поверху загальною площею 51,0 кв. м. 
  • Третього поверху площею 14,4 кв. м.

Управління комунальної власності департаменту економічного розвитку повинне у двомісячний термін укласти договір оренди згідно з цією ухвалою.

Довідка: 

Будинок № 36. У 1729 році на цьому місці було збудовано жіночий монастир ордену домініканок. У 1783 році його закрили, а у будівлі розташувалась греко-католицькадуховна семінарія (згодом — духовна академія). У радянські часи будівля старих «музеїв» або семінарський гуртожиток використовувся як студентський гуртожиток Львівського університету імені Івана Франка, але наприкінці 1970-их років будівлю знесено і на її місці побудували сучасну прямокутну будівлю (нинішня адреса - вул. Дорошенка 43), яку займають служби Львівської філії ПАТ «Укртелеком», а нові приміщення колишньої семінарії займає географічний факультет Львівського національного університету ім. І. Я. Франка (нинішня адреса - вул. Дорошенка 41). Поруч розташована дзвіниця церкви Святого Духа (1729), яка знаходилася поруч з однойменною церквою. Сама ж церква була зруйнована 15 вересня 1939 році, під час бомбардування Львова німецькою авіацією. У наш час на місці, де стояла церква Святого Духа, проведено археологічні дослідження, виявлено фундаменти церкви, але навіть до консервації справи так і не дійшли. Планувалася навіть відбудова церкви. Нині у дзвіниці Свято-Духівської церкви розташовано експозицію музею «Русалка Дністрова».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ