Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівського суддю у справі «Вести. Радио» Василя Масендича буде звільнено з посади

Вища рада правосуддя 1 лютого 2018 року ухвалила рішення про залишення без змін рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення судді Франківського районного суду міста Львова Масендича В.В. до дисциплінарної відповідальності. Про це повідомили в прес-службі Нацради з телерадіомовлення.

Дисциплінарна палата, яка розглядала справу стосовно цього судді за скаргамиНаціональної ради і народного депутата України Висоцького С.В., прийняла рішення, яким Масендича В.В. було притягнуто до дисциплінарної відповідальності, та застосувала до нього стягнення у вигляді подання про звільнення з посади судді.

Дисциплінарна палата дійшла висновку, що таке рішення є пропорційним вчиненому дисциплінарному проступку з огляду на характер допущених ним порушень. Нагадаємо, що, розглядаючи скаргу громадянки Бондаревої Н.В. стосовно діяльності ТОВ «ТРК «Дивосвіт» (позивні «Вести. Радио»), суд не мав підстав для забезпечення позову шляхом заборони Національній раді вчиняти певні дії. Ці порушення засвідчували, що суддя необ’єктивно і несправедливо здійснив правосуддя.

Наслідки, які настали за результатами вчинених діянь, – порушення права Національної ради на справедливий суд та на здійснення повноважень відповідно до Конституції та законів України, призвели до підриву авторитету правосуддя, – йдеться у рішенні Вищої ради правосуддя.

Таким чином рішення Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя про притягнення до дисциплінарної відповідальності та стягнення у вигляді звільнення з посади судді Франківського районного суду міста Львова Масендича В.В. залишено без змін.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ