Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівську лікарню ШМД перевели на тверде паливо

На території міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги приватний інвестор збудував твердопаливну котельню, яка опалює лікарню. Таке опалення дозволить заощаджувати понад 1 млн. грн. щорічно, повідомила прес-служба Львівської міської ради.

"Більшість тепла, яке отримують львів’яни, береться з газу, який спалюється. Ми на сьогодні активно працюємо, щоб цю ситуацію змінити. Є велика наша ТЕЦ «Кінескоп», яка буде повністю переведена на альтернативне паливо – на тирсу, відходи деревообробки. Ми пішли на експеримент і лікарня швидкої допомоги вже зараз отримує опалення від приватної котельні, яка поставила сучасне обладнання, хороші котли, інвестовано близько 15 млн грн. Як говорять медики, тепло є хороше, зауважень нема. Наступний крок – наша лікарня дитяча на вул. Пилипа Орлика", - зазначив під час відвідин котельні міський голова Львова Андрій Садовий. 

Щоб використовувати замість традиційних видів палива – альтернативні, 4 лютого 2016 року сесія Львівської міської ради надала дозвіл на укладання договору з ТДВ «Сенсус» на будівництво та обслуговування твердопаливної котельні на території лікарні швидкої медичної допомоги у Львові.

Як розповіли в департаменті економічного розвитку ЛМР, будівництво твердопаливної котельні було здійснено приватним інвестором без залучення бюджетних коштів. Ділянка під будівництво котельні надана на умовах договору суперфіцію, що передбачає право на користування земельною ділянкою для будівництва тих чи інших споруд. Котельню, потужністю 5 МВт, введено в експлуатацію у вересні 2017 року, і вона дозволяє повністю забезпечити теплом лікарню швидкої медичної допомоги вже цього опалювального періоду.

Реалізація теплової енергії та гарячої води здійснюється за тарифом ТДВ «Сенсус», нижчим від середньозваженого тарифу ЛМКП «Львівтеплоенерго» на 10%.

«Таке опалення дозволить місту відмовитись від 650 тис.м.куб. газу та замінити його частку поновлювальними джерелами енергії. Щорічно Львів заощаджуватиме на опаленні лікарні швидкої допомоги понад 1 мільйона гривень», - кажуть в департаменті економічного розвитку ЛМР.

Так, наприклад, за жовтень-грудень 2017 року, враховуючи різницю в тарифах, за спожитих 1996 Гкал тепла лікарня зекономила кошти в сумі 293 тис. грн.

Додамо, що на території лікарні швидкої медичної допомоги залишилось обладнання ЛМКП «Львівтеплоенерго», щоб у разі форс-мажору медзаклад не залишився без тепла.   

Довідка.

У 2017 році на енергоресурси для закладів охорони здоров'я з міського бюджету було оплачено коштів у розмірі 51,2 млн. грн., в тому числі: теплопостачання – 30,2 млн. грн. (зокрема для лікарні швидкої медичної допомоги – 8,7 млн. грн.); електроенергія – 12,4 млн. грн.; газ – 5,8 млн. грн.; вода та водовідведення – 2,8 млн. грн.

ТДВ «Сенсус» здійснює виробництво теплової енергії на установках з використанням альтернативних джерел енергії на підставі ліцензії НКРЕКП Серії АЕ№522274. Термін дії ліценції до 05.11.2019р.   

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ