Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівських дітей вчитимуть безпеці дорожнього руху за британським прикладом

Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
Фото ЛМР
1/2
Як зазначають організатори, згідно зі статистичними даними, станом на 2021 рік кожен п’ятий постраждалий у ДТП - дитина віком до 18 років. Про це повідомили 6 травня Гал-іфо у пресслужбі ЛМР.

А відтак, девізи, що є основою пакету, можуть запобігти небезпеці серед дітей:

  • ʺЗупинись, подивись, послухайʺ;

  • ʺБудь видимим – будь у безпеці”ʺ.

ʺМи, як місто, маємо забезпечити право дітей та молоді бути почутими, бути в безпеці, отримувати справедливе ставлення та захист. Це основні пріоритети міста у межах ініціативи UNICEF ʺЛьвів, громада дружня до дітей та молодіʺ, яка діє у місті із 2018 року. Ми переконані, що така співпраця дозволить не лише інформувати про актуальність теми, але й вкотре нагадати про відповідальність з боку і водіїв, і пішоходівʺ, - зазначив Олександр Кобзарев, керівник КУ Інститут міста.

Центр професійного розвитку педагогічних працівників м. Львова поширив інформацію про онлайн-навчання серед усіх дошкільних та шкільних закладів освіти, тому діти зможуть вивчати правила безпеки дорожнього руху за новими інтерактивними матеріалами. Їх педагоги можуть використовувати на уроках у формі гри, у літніх таборах чи позакласній роботі.

Додамо, що з 2019 року у Львові вже успішно впроваджений Освітній пакет щодо безпеки дорожнього руху, зокрема офлайн-навчання пройшли 18 вчителів та 12 вихователів. Пакет дає можливість вчителю і дітям проявити свою творчість, креативність та бажання навчатися новому.

ʺВже 133 вчителів зареєструвались на навчання у межах цього пакету. Педагоги мають переглянути короткий онлайн-курс, пройти тест із засвоєння матеріалу. І після цього - отримають сертифікат та сам Освітній пакет. У ньому вже все є: теми, роздаткові матеріали, завдання, які можна виконувати з діткамиʺ, – розповіла Олександра Приставська, директорка Центру професійного розвитку педагогічних працівників Львова

Так, усі зареєстровані у рамках Освітнього пакета педагоги отримують доступ до 5 відеороликів, проходять навчання та отримують сертифікати. Після цього у школу чи садок надають один друкований примірник освітнього пакета. Якщо від однієї школи навчання пройде більше одного вчителя, то на друкованому примірнику є QR код, за яким можна завантажити усі необхідні матеріали.

ʺДля того, щоб достукатися до дітей, аби після навчання вони справді використовували отримані знання у власному житті, тези та повідомлення мають відповідати їхньому віку. На цьому акцент нашого Освітнього пакета - донести до дитини так, аби вона засвоїла цей урок на все життяʺ - підсумувала засновниця ГО ʺІмпактʺ Оксана Романуха.

Усі охочі вчителі та учні можуть долучитись до впровадження Освітнього пакету, звернувшись до директора освітнього закладу та отримавши доступ до відеоматеріалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ