Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський аеропорт перейде у комунальну власність

Розвиток транспортних мереж та міжнародних коридорів України значно підсилить економіку держави. Так вважає голова ЛОДА Петро Олійник.

„15-16 жовтня українська делегація на чолі із Міністром транспорту і зв’язку Миколою Рудьковським із дводенним візитом відвідала Італію (м. Ундіне), де взяла участь у Міжнародній конференції „Транс-європейська Транспортна Мережа: стратегічний засіб єднання у Європі”. На конференції були представлені Україна, Італія, Франція, Угорщина та Словенія. Було обговорено три блоки питань - це розвиток та вдосконалення залізничного, автомобільного та авіатарнспорту” – сказав Петро Олійник.
За словами голови ЛОДА, найближчим часом обговорюватиметься питання про передачу Львівського аеропорту у комунальну власність та створення на його базі ВАТ.
„У такий спосіб ми зможемо залучити більше коштів і вирішити питання реконструкції Львівського аеропорту. Сьогодні необхідно збудувати додаткові 800 метрів злітної смуги і лише після цього зросте потужність Львівського аеропорту. Велику частину авіатрафіків перехопив Варшавський аеропорт. Якщо ми зволікатимемо, то можемо на деякий час втратити конкурентоспроможність” – додав голова ЛОДА.
Він також відзначив, що розвитку міжнародного транспортного коридору №5, який є продовженням шостого пріоритетного проекту розвитку транс-європейської транспортної мережі, виділено 175 млн. євро.
Нагадаємо українська частина транспортного коридору №5 проходить через Косини – Чоп – Стрий - Львів з відгалуженням Сторожниця- Мукачеве.
Протяжність даного транспортного коридору територією України складає 226 км залізничних шляхів та 339 км – автомобільних.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ