Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівський апеляційний адміністративний суд від дня голосування розглянув понад 30 виборчих справ

Від дня голосування 28 жовтня ідо 15 листопада Львівський апеляційний адміністративний суд розглянув понад 30 виборчих справ. Більшість з цих апеляційних скарг залишено без задоволення, а рішення судів першої інстанції без змін. Всього 6 постанов судів першої інстанції були скасовані - повідомили у ЛААС.

Більшість відмов у задоволенні апеляційних скарг, мотивовані, зокрема, тим, що сторони не надаливідповідних належних доказів порушення своїх прав, а також правильно оформлених актів про незаконні дії чи бездіяльність виборчкомів та ДВК.

Найактивніше судилися кандидати в депутати з Закарпаття - в одному виборчому окрузі, друге місце порівну розділили Львівщина в двох виборчих округах,іВолинь в одному окрузі.

Серед позовних вимог кандидатів були оскарження дій ОВК щодо визнання недійсними виборів на окремих дільницях, оскарження дій ДВК щодо недопущення довірених осіб кандидатів у нардепи на дільниці під час підрахунку голосів, відмова ДВК прийняти і зареєструвати акти про підкуп виборців, а також вимоги здійснити повторний підрахунок голосів, визнати вибори на окрузі такими, що не відбулися. Загалом за період виборчого процесу до ЛААС надійшло 98 апеляційних скарг. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ